U kent het wel, pijnlijke voeten tijdens het skiën. U denkt: bij alle schoenen heb je pijnlijke voeten, maar dan heeft u het mis. Wij kunnen daar wat aan doen, voor elke voet is er een skischoen, maar niet elke skischoen is geschikt voor elke voet.

Laat uw schoenen aanpassen in onze bootfitting-afdeling. Na een analyse van uw voeten en de stand van uw benen bespreken we de mogelijkheden om pijnvrij te kunnen skiën. Bootfitten is verbetering, dus meer plezier in het glijden. Wij doen er alles aan om van uw schoen ook de perfecte schoen te maken.

Zooltjes:

In onze ogen een “must” voor iedere skiër en snowboarder. We maken een afdruk van uw voeten en gaan daarna de, speciaal voor ons ontwikkelde, zooltjes maken. Na het bakken van de zooltjes maken we er een hielcup onder die we in de meeste gevallen volledig vlak gaan schuren zodat er een plateau ontstaat waardoor je 100% vlak op je ski/snowboard staat. De opvulling onder de holte van je voet zorgt voor een ondersteunende en comfortabele manier van skiën of snowboarden. De meest gehoorde reactie is dat mensen merken dat ze gaan skiën en eindelijk de ski’s onder controle hebben.

Ook mensen met een standafwijking in voeten of onderbenen , door een beenbreuk of gewoon omdat ze zo geboren zijn kunnen wij prima helpen door de hoek van het zooltje aan te passen naar de standafwijking.

Schuimschoen:

Je koopt een lege binnenschoen die we injecteren met schuim zodat je een perfecte omsluiting van je voet in de binnenschoen krijgt. Dit proces neemt wat tijd in beslag en je moet misschien even op je tanden bijten bij het uitharden maar daarna krijg je dan ook waar voor je geld. Deze binnenschoen kan u zowel gebruiken bij uw bestaande schoenen en bij uw net aangeschafte schoenen.

Canting:

Wanneer je een standafwijking hebt, door bijvoorbeeld X-benen of O- benen kun je in veel gevallen de schacht van de skischoen aanpassen .Dit doe je met het cantingsysteem, hiermee kun je de stand van het onderbeen en de schacht van de schoen zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Op veel schoenen zit standaard een systeem om de canting in te stellen. Wanneer de schacht niet goed afgesteld is op de stand van je onderbeen, is het lastig je ski’s vlak op te sneeuw te houden en je ski goed in te sturen. Bij O-benen kun je zonder aanpassingen je buitenski niet goed op de kant zetten en bij X-benen geldt dit voor je binnenste ski. Wij hebben een eigen methode ontwikkeld om de canting op skischoenen bij extreme gevallen aan te passen.