Heeft u last van pijnlijke voeten tijdens het skiën. U denkt: bij alle schoenen heb je pijnlijke voeten, maar dan heeft u het mis.

Comfortabel skiën dit jaar? Maak een afspraak en kom langs, klik hier. 

SnowParts kan daar wat aan doen, voor elke voet is er een skischoen, maar niet elke skischoen is geschikt voor elke voet. Het team van SnowParts beschikt over de meest actuele kennis op het gebied van Bootfitting. Onze experts worden dan ook steeds bijgeschoold en passen hierdoor de laatste kennis en expertise op het gebied van Bootfitting toe. 

Bootfitting Snowparts, alles wat je nodig hebt voor de wintersport.

Laat uw schoenen aanpassen in onze bootfitting-afdeling. Na een analyse van uw voeten en de stand van uw benen bespreken we de mogelijkheden om pijnvrij te kunnen skiën. Bootfitten is verbetering, dus meer plezier in het glijden. Wij doen er alles aan om van uw schoen ook de perfecte schoen te maken.

Bootfitting, Snowparts Oostburg wintersportvakantie, ski

Passende skischoenen, comfort tijdens het skiën

 

Zooltjes:

In onze ogen een “must” voor iedere skiër en snowboarder. We maken een afdruk van uw voeten en gaan daarna de zooltjes maken. Na het bakken van de zooltjes maken we er een hielcup onder die we volledig vlak gaan schuren zodat er een plateau ontstaat waardoor je 100% vlak op je ski/snowboard staat. De opvulling onder de holte van je voet zorgt voor een ondersteunende en comfortabele manier van skiën of snowboarden. De meest gehoorde reactie is dat mensen merken dat ze hun ski’s directer kunnen skiën.

Ook mensen met een standafwijking in voeten of onderbenen , door een beenbreuk of gewoon omdat ze zo geboren zijn kunnen wij prima helpen door de hoek van het zooltje aan te passen naar de standafwijking.

Zooltjes op maat, skischoenen wintersport, Snowparts Oostburg 

Canting:

Wanneer je een standafwijking hebt, door bijvoorbeeld X-benen of O- benen kun je in veel gevallen de schacht van de skischoen aanpassen .Dit doe je met het cantingsysteem, hiermee kun je de stand van het onderbeen en de schacht van de schoen zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Op veel schoenen zit standaard een systeem om de canting in te stellen. Wanneer de schacht niet goed afgesteld is op de stand van je onderbeen, is het lastig je ski’s vlak op te sneeuw te houden en je ski goed in te sturen. Bij O-benen kun je zonder aanpassingen je buitenski niet goed op de kant zetten en bij X-benen geldt dit voor je binnenste ski.