Afstellen:

De veer in de binding verloopt. Om de binding op tijd open te laten gaan (dus niet te vroeg en niet te laat) is het van belang om dit 1 keer in de 2 jaar te testen. Onze computer gestuurde afstelmachine heeft daarvoor een aantal gegevens nodig (o.a. gewicht en skivaardigheid). Met deze gegevens en met één van uw skischoenen kan de binding dan veilig worden afgesteld. Zowel het teenstuk als de hakautomaat worden door deze machine getest.Wij bevelen u aan om de binding van een kinderski ieder jaar te controleren omdat het gewicht van uw kinderen per jaar erg veranderd. Afstellen is belangrijk voor uzelf!

Slijpen en Waxen:

De staalkanten worden door het gebruik minder scherp. Daardoor heeft de ski minder grip op de sneeuw (of ijs!) waardoor het weg “rutschen” ontstaat. Om weer scherpe kanten en een vlakke onderkant te krijgen dient het materiaal eerst geslepen te worden op de band- en steen slijpmachine. De structuur in het belag wordt dan opnieuw aangebracht waarna onze nieuwe automatische disc-slijpmachine de staalkanten van ski’s of snowboards aan de onderzijde en de zijkanten vlijmscherp slijpt. Het waxen is om de poriën van het belag op te vullen, daardoor glijdt en draait het materiaal weer optimaal. De finishing polish gebeurt door de 2e borstel op het apparaat, deze borstelt de wax goed uit.

Repareren:

Zitten er putjes en/of “strepen” in de ski dan moet dit worden opgevuld met nieuw belag. (Dit opvullen kan dus niet door waxen worden opgelost!!) Hetbelag wordt weer egaal en dient daarna nog geslepen en gewaxt te worden.

Prof tuning:

Bij de prof tuning wordt de ski na het slijpen op de machine handmatig nageslepenen gepolijst met diamant. Op deze wijze krijgt u een vlijmscherpestaalkant welke standvastiger en volledig braamloos is. De ski wordt daarnamet de hand heet gewaxt zoals de profs dit doen. U kunt dan ook aangevenwelke wax u wilt toepassen. De opbouw van de waxlagen is erg belangrijkvoor de standvastigheid van de wax onder de ski. De poriën worden meerderemalen voorzien van hete wax die goed in de structuur trekt en waar u langer plezier van heeft.

Wilt u eens een kijkje nemen in onze slijperij, dit is geen probleem vraag er na en wij laten het u zien.

 Ski Onderhoud 2022-2023
 Waxen € 12,50
 Slijpen en Waxen € 27,50
 Belagreparatie € 20,00
 Prof Tuning € 45,00
 Binding Afstellen € 17,50
 Snowboard Onderhoud 2022-2023
 Waxen € 15,00
 Slijpen en Waxen € 37,50
 Snowboard Belagreparatie € 25,00
 De-Montage Binding € 10,00
 Prijzen zijn inclusief BTW